SPOEDEISENDE HULP – Tandartspraktijk Brouwhuis – HELMOND

SPOEDEISENDE HULP

Wat is spoedeisend?

Spoedeisend zijn klachten waarvan de behandeling redelijkerwijs niet tot de volgende dag uitgesteld kan worden. Hierbij kunt u denken aan acute onhoudbare kiespijn, mogelijk levensbedreigende ontstekingen, een afgebroken of losgekomen tand als gevolg van een ongeval of nabloedingen na een tandheelkundige behandeling. Uitgevallen vullingen, losse (nood-)kronen of -bruggen zijn niet spoedeisend. Hiervoor kunt u tijdens de eerstvolgende werkdag een afspraak maken.

Let op!:

Bij een losgekomen tand is het belangrijk dat u zo snel mogelijk de dienstdoende tandarts belt. Het is namelijk mogelijk de tand te behouden als deze binnen 1 uur wordt teruggeplaatst. Na deze periode lukt dat meestal niet meer. Maak de tand niet schoon! Dan verwijdert u de essentiële cellen die nodig zijn om weer vast te groeien. Spoel hem hooguit voorzichtig af onder de kraan. Zorg dat de tand vochtig blijft door deze in uw mond of in een glas melk te bewaren tot u bij de tandarts bent.

Regeling tijdens openingsuren

Als u zich tijdens de openingsuren van onze tandartspraktijk in Helmond Brouwhuis met een probleem tot ons wendt, dan doen wij ons best om u dezelfde dag nog te helpen.

Regeling buiten openingsuren en vakanties

Voor spoedeisende hulp tijdens vakanties en buiten de openingsuren van de praktijk, kunt u de tandartsenpost Eindhoven bellen via het spoedtelefoonnummer: 040-3111915.

www.tandartsenposteindhoven.nl

Als u door de dienstdoende tandarts wordt geholpen, dan is het de gewoonte dat u daar contant afrekent. U krijgt uiteraard wel een nota mee, die u vervolgens in kunt dienen bij uw verzekeraar.